00:19 22 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Dimitrenco Vadim
© Sputnik / Osmatesco

De ce nu este bine să faci nuntă în post: Explicația unui preot ortodox

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
31710

Biserica noastră a rânduit zilele în care este permis sau interzis să se facă anumite lucruri. Postul este o perioadă de pocăință și de rugăciune. De aceea, în aceste perioade de timp, nu sunt permise nunțile, deoarece bucuria nunții este în contrast cu starea de pocăință pe care o căutam în timpul postului.

Părintele Vadim Dimitrenco din orașul Ștefan Vodă consideră că postul reprezintă o perioadă de curățenie spirituală, iar credincioșii trebuie să se abțină de la mai multe lucruri decât mâncarea de dulce. Distracția se află printre lucrurile care trebuie evitate în perioadele de post stabilite de Biserica Ortodoxa.

”Înțeleg că timpurile de astăzi sunt haotice, depindem de sală, de perioadă, dar dacă suntem creștini ortodocși și dacă suntem botezați în biserică trebuie să urmărim poruncile bisericești. Până la urmă, trebuie să înțelegem că oricare situație din viața noastră trebuie făptuiră într-o perioadă anume”, a explicat părintele.

Totodată, preotul a subliniat că Biserica este întotdeauna cu brațele deschise și așteaptă ca tinerii să vină și să se informeze dacă nu cunosc ceva despre post sau despre cununie.

"Va veni timpul când o să căutăm un duhovnic, dar astăzi sunt atâtea biserici în care puteți veni să vă rugați sau să cereți un sfat duhovnicesc. Apropiați-vă de preoți și nu vă fie frică și să vă mărturisiți pentru iertarea păcatelor", a subliniat preotul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Începe Postul Crăciunului: Ce avem voie să mâncăm și ce nu avem voie
Calendar Ortodox: Lăsatul secului pentru Postul Nașterii Domnului
Sfaturi duhovniceşti: Cu ce gânduri trebuie să începem postul
Călăuziri pentru ținerea postului și rolul lui în viața credincioșilor


Știrile Zilei