02:09 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Valeriu Andriuță
© Sputnik / Miroslav Rotari

Valeriu Andriuță: Iubesc libertatea și diversitatea pe care mi-o oferă filmul

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
85 0 0

De sărbători, oriunde ai fi, revii acasă. Asta a făcut-o regizorul și actorul nostru Valeriu Andriuță, stabilit de mai mult timp la București. În studioul Spuntik Moldova el a povestit cât de plin a fost anul 2018 în activitatea sa de creație și ce planuri are pentru 2019.

În anul 2018, după mai bine de 20 de ani, regizorul și actorul Valeriu Andriuță a revenit pe scena teatrului în București. Ultimul rol l-a jucat în anul 1997, pe scena unui teatru din New York. Actorul spune că această revenire i-a adus multe senzații și emoții. Cu toate acestea, Valeriu Andriuță preferă să experimenteze în continuare în cinematografie.

"Totuși obișnuința înseamnă mult pentru om. Pentru mine a fost un pic complicat și chiar m-a stresat acest program fix. Teatrul depinde de un loc anumit, pe când filmul îmi oferă libertatea pe care mi-o doresc", a declarat el.

Valeriu Andriuță este mulțumit de activitatea sa din 2018 și de faptul cum s-au aranjat lucrurile în activitatea sa de creație. În 2019 regizorul planifică să participe la un important festival din India, iar în vară, la Chișinău, va începe filmările pentru al treilea scurt metraj din trilogia despre Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Află istoria moldoveanul care a ajuns la Hollywood
Dumitru Grosei, despre industria cinematografică din Moldova
Horror în Moldova: În 2019 cinematografia moldovenească va proiecta un film de groază
Valeriu Jereghi: Cinematografia este imaginea țării
Tagurile:
Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei