00:33 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Igor Șarov
© Sputnik / Osmatesco

Cât de apreciați sunt oamenii de știință din Republica Moldova?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
10510

În cadrul emisiunii "Poligraf", secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat că oamenii de știință din Republica Moldova sunt apreciați atât în țara noastră cât și peste hotare.

Potrivit lui Igor Șarov, în condițiile actuale multe persoane din domeniul științelor reale sau umanitare fac față cerințelor și provocărilor din acest domeniu. Mai mult decât atât, el susține că vor fi consolidate eforturile pentru ca ofertele pe piață să devină mai diversificate și atractive pentru oamenii de știință.

"Este vorba despre un potențial intelectual foarte important pentru noi. Contează mult cum am putea să-i motivăm să rămână acasă și să aducă faima științei peste hotarele țării. Mulți dintre cercetătorii noștri au un renume internațional fiind încadrați în diverse proiecte de cercetare", a relatat el.

Totodată, Igor Șarov a subliniat importanța proiectelor instituționale create în anul 2018 și continuitatea lansării altor proiecte pentru perioada următoare. Un alt aspect la care s-a referit secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării sunt proiectele internaționale cu linii de finanțare la care pot participa cercetătorii din Republica Moldova. În opinia lui o importanță esențială le au și proiectele de caracter regional oferite de către Guvernele altor state.

Mai multe informații referitor la acest subiect precum și despre problemele cu care se confruntă oamenii de știință din Republica Moldova aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Savanții moldoveni au făcut un salt colosal în tratamentul tuberculozei
Academia de Științe a Moldovei: Șoc sau ușurare
Dezvoltarea științei, subiectul discuțiilor reprezentanților CSI
Reforma în Educație: Cum vor fi motivați educatorii și profesorii
Tagurile:
știință, Moldova


Știrile Zilei