16:21 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
Igor Șarov
© Sputnik / Osmatesco

Igor Șarov, despre plagiat și comerțul deschis cu teze de licență, master și doctorat

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
28210

Pe rețelele de socializare găsim adesea anunțuri precum că cineva cumpără sau vinde teză de licență, teză de master sau teză de doctor. Cum putem lupta cu fenomenul plagiatului în Republica Moldova și ce măsuri se întreprind în acest domeniu?

În cadrul emisiunii "Poligraf", secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a menționat că ministerul pe care îl reprezintă se ocupă doar de politici, însă aceasta nu înseamnă că problema legată de plagiat nu afectează și alte structuri. Potrivit lui, în fiecare an sunt înregistrate cazuri privind plagierea tezelor de licență, tezelor de master, nemaivorbind de tezele de doctorat.

Igor Șarov susține că pentru a soluționa această problemă este necesară în primul rând implicarea Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, care trebuie să-și facă misiunea și în privința evaluării entităților de formare a cadrelor didactice. Totodată, Igor Șarov s-a referit în special la tezele de doctorat.

"Vom lupta împotriva plagiatului și cred că vom avea suficiente pârghii pentru aceasta. Nu este importantă cantitatea ci calitatea. Mai bine mai puțini doctoranzi, dar care să aducă idei ce vor contribui la prosperitatea țării", a punctat el.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Reforma în Educație: Cum vor fi motivați educatorii și profesorii
Cât de apreciați sunt oamenii de știință din Republica Moldova?
Tagurile:
Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei