02:29 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73

Colinde și tradiții de Crăciun: Obiceiuri care trebuie păstrate cu sfințenie

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Sărbătorile de iarnă bat la ușă – tradiții, obiceiuri și acte de caritate (23)
38910

Tradițiile sunt comori ce nu ar trebui uitate sau părăsite și nici schimbate cu alte obiceiuri importate din alte țări. De această părere este directorul teatrului Municipal de Păpuși "Guguță", Gabriela Lungu.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Gabriela Lungu a discutat despre cele mai importante sărbători de iarnă, care de asemenea, sunt însoțite de obiceiuri și ritualuri la care nu dorim să renunțăm, pentru că ele ne umple sufletul de bucurie și atunci simțim că vine sărbătoarea cu adevărat.

Gabriela Lungu și-a amintit cum pe vremea copilăriei sale, în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, mergea din casă-n casă cu un colind sau cu o urătură. Cu regret, astăzi marile sărbători sunt însoțite tot mai puțin de simbolurile străvechi.

"Astăzi puțini dintre copii știu colinde sau urături. Acum încercăm prin diverse metode să le readucem aminte despre importanța acestor obiceiuri frumoase. Spre exemplu, sărbătoarea de Halloween o celebrează tot mai mulți tineri din Moldova. Nu am nimic împotriva acestei sărbători, însă în primul rând trebuie să promovăm valorile naționale și să nu pe acelea care nu ne aparțin", a menționat ea.

Poporul se definește prin tradițiile, obiceiurile și datinile sale. Prin urmare, nu trebuie să renunțăm niciodată la valorile autentice eterne prin care se reflectă o parte din istoria neamului nostru.

Autor: Cristina Baș

Тема:
Sărbătorile de iarnă bat la ușă – tradiții, obiceiuri și acte de caritate (23)

Tematic

De ce Teatrul Municipal de Păpuși "Guguță" ar putea să dispară - detalii
La Teatrul "Guguţă" încep sărbătorile de iarnă
Tagurile:
tradiții, Moldova


Știrile Zilei