04:29 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Roman Mereuță
© Sputnik / Osmatesco

De ce este periculos să pui miere în ceaiul fierbinte: Avertismentul specialiștilor

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
121110

Mierea este folosită de cele mai multe ori ca îndulcitor, însă ea este și un medicament natural, menit să ajute la vindecarea unui număr mare de afecțiuni. Dar, pentru a fi benefică sănătății, mierea trebuie consumată corect.

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, apicultorul și organizatorul târgurilor de miere, Roman Mereuță, a declarat că dacă mierea este adăugată în lichide care depășesc temperatura de 45 de grade Celsius, aceasta poate să devina toxică, făcându-ne altfel mai mult rău decât bine.

De fapt, mierea nu trebuie adăugată în nici un aliment cu temperatură mai mare de 45 de grade Celsius, deoarece va descărca așa numitul HMF, un compus foarte toxic.

"Inconștient facem acest lucru. Punem miere în ceaiul fierbinte și amestecăm repede pentru ca să răcească. De fapt, trebuie să facem invers. Așteptăm ceaiul să se răcească un pic și după care adăugăm mierea. Mierea cât ea este de bună și sănătoasă, dar dacă o înfierbântăm la temperaturi ce depășesc 40 de grade Celsius, ea se transformă într-un produs cancerigen", a subliniat apicultorul.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Tratament minune: Cum scapi de răceală și gripă în 24 de ore
Ce tip de miere este recomandat pentru afecțiunea de care suferi: Iată ce spun apicultorii
Tagurile:
fierbinte, ceai, miere, Moldova


Știrile Zilei