06:05 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Daniel Goinic
© Sputnik / Miroslav Rotari

De necrezut: Sunt state care nu au fost condamnate la CEDO în 2018

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
12210

Consilierul juridic al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Daniel Goinic, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre un clasament al statelor privind condamnările pe care le înregistrează la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului - pe ce loc se plasează Moldova?

’’Dacă privim la Moldova, care este un stat mic în raport cu așa state ca Spania, Olanda sau Germania, care au aderat la Convenția Europeană cu mult înaintea noastră, în anii 50 sau 60, aceste state nu au atâtea hotărâri de condamnare cum are Moldova. La fel, avem așa state ca Danemarca, Finlanda sau Islanda care nu au avut nicio hotărâre de condamnare în anul 2018. De ce Moldova a avut 33 de hotărâri, iar alte state n-au nici una. Presupun că este vorba de eficiența justiției,’’ a declarat Daniel Goinic.

În 2018, comparativ cu anul 2017, la nivelul Consiliului Europei au fost depuse cu 32% mai puține cereri. CEDO a înregistrat 43 de mii de cereri. Grosul acestor cereri îl dețin câteva state cum ar fi Ungaria, România sau Turcia. Moldova se află pe locul 11 din 47 de state după numărul de cereri care se află în proces de examinare la CEDO.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Șocant: Cinci condamnări la CEDO în doar o lună - Cât vom plăti?
Tagurile:
Condamnare, CEDO


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei