00:55 31 Martie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.17
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.65

Ruslan Codreanu, cu lacrimi în ochi: Ce l-a afectat pe primar

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
368 0 0

Primarul interimar al Capitalei a lăcrimat la serbarea de Crăciun organizată la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu", unde sunt instruiți copii cu deficiențe mintale.

Ruslan Codreanu, cu lacrimi în ochi. Ce l-a afectat pe primar?

Ruslan Codreanu a venit la serbarea de Crăciun pentru a se familiariza cu problema despre care i-au vorbit părinții. Mai exact, aceștia au solicitat primarului să-i ajute să facă rost de un autobuz care să-i transporte pe copii la instituție.

”În timpul serbării cu toții l-am surprins pe primarul interimar cu lacrimi în ochi. A ieșit din sală, cu echipa de la primărie, care l-a însoțit la eveniment, și a făcut o ședință chiar în hol. A stabilit niște sarcini și iată, cât a trecut de atunci? Avem deja un autobuz. Este un mare ajutor pentru noi”, a povestit în cadrul emisiunii ”Sputnik matinal”, directorul Complexului-Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu", Oleg Ababii.

Complexului-Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu" se află într-o zonă ecologică, însă la o distanță mare de stradă și stație. Majoritatea părinților își duc copiii în brațe, din această cauză drumul până la instituție este greu de parcurs.

”Este foarte greu pentru părinți să ajungă aici. Vin din suburbii, pe ploaie, pe frig, înghețați. Primarul interimar, Ruslan Codreanu,  i-a văzut. Dumnealui a luat legătura cu organizația Hospice Angelus, care a oferit acest autobuz în baza unui contract cu Direcția Generală Educație”, a precizat Oleg Ababii.

Mai multe detalii, aflați din interviul realizat cu Oleg Ababii, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”.

Autor: Maria Dimineț

Tagurile:
ochi, lacrimi, Ruslan Codreanu


Știrile Zilei