02:44 18 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.71
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.71
Președintele Republicii Moldova Igor Dodon
© Sputnik / Miroslav Rotari

Dodon a promis să meargă în Parlament: Iată când și în ce condiții

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Președintele Republici Moldova, Igor Dodon, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că principalul motiv din care nu a mers în decurs de doi ani de mandat în Parlament a fost modul incorect de formare a majorității parlamentare.

’’Eu am criticat inclusiv formarea Guvernului în 2016. De aceea am hotărât că este mai bine să mă adresez direct cetățenilor, decât să vin într-un Parlament care nu corespunde rezultatelor alegerilor din 2014. Am ales adresarea către cetățeni prin numeroase conferințe de presă”, a explicat Dodon.

Șeful Statului a spus când va merge la Parlament.

’’La sigur, voi veni la prima ședință a noului Parlament cu un mesaj foarte clar, cu anumite propuneri de colaborare, de conlucrare cu majoritatea parlamentară, inclusiv cu opoziția. Mă voi strădui să fiu prezent odată sau de două ori în fiecare sesiune parlamentară,’’ a declarat Igor Dodon.

Potrivit articolului 84 din Constituție, Președintele Republicii Moldova poate lua parte la lucrările Parlamentului și poate adresa Legislativului mesaje cu privire la principalele probleme ale naţiunii.

Autor: Eduard Maciac

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Președintele Dodon anunță gaze naturale mai ieftine: Iată în ce condiții
Președintele Dodon nu exclude alegerile parlamentare anticipate după 24 februarie 2019
Tagurile:
Parlamentul RM, Igor Dodon


Știrile Zilei