09:14 22 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73

Puțină lume și liniște: Cum au votat moldovenii în România

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
47420

Moldovenii care se află în prezent în România au participat astăzi la alegerile parlamentare și la referendumul republican. Corespondentul Sputnik Moldova la București, Georgiana Arsene, a oferit mai multe detalii privind prezența moldovenilor la secția de votare de la București.

Corespondentul Sputnik Moldova la București, Georgiana Arsene, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” că în cursul acestei după amiezi la secția de votare de la Ambasada Moldovei la București prezența la vot nu a fost una semnificativă.

Potrivit jurnalistei, în jurul orei 14:30-15:00, la secția de votare din București, erau puțini cetățeni moldoveni care au venit să-și exprime dreptul la vot. Jurnalista a rămas surprinsă de liniștea în care se petrecea totul.

”Oamenii nu vorbeau prea mult nici în secțiile de votare, și nici la ieșire. Mă așteptam să comunice mai mult între ei, să-și exprime părerea sau bucuria reîntâlnirii. Acest lucru nu l-am observat. Credeam că vor fi mai mulți oameni, dar poate vin mai târziu”, a subliniat ea.

Georgiana Arsene a reușit să afle ce așteptări au oamenii de la aceste alegeri. Jurnalista a discutat cu o moldoveancă stabilită cu traiul în România de aproape 25 de ani. Iată ce i-a spus femeia:

”Frații și părinții mei locuiesc în Moldova. Toți așteptăm o schimbare. Lumea de acolo trebuie să înțeleagă și să voteze cu Europa și să nu ne mai întoarcem înapoi în trecut”, a spus moldoveanca.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

În Moldova, pe 24 februarie, cetățenii își aleg un nou parlament. Reporterii Sputnik urmăresc desfășurarea scrutinului și transmit informații detaliate în regim real.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

 

 

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Alegeri parlamentare 2019: Tot ce trebuie să știți
Alegeri parlamentare: Unde pot vota moldovenii din Rusia - adresele secțiilor de votare
Alegeri parlamentare în Moldova: Cum votează conaționalii noștri în Rusia
Alegeri Parlamentare 2019: Iată ce pedeapsă riști dacă vei vota de două ori
Tagurile:
moldoveni, cetățeni, vot, alegeri parlamentare


Știrile Zilei