18:17 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
Pavel Midrigan
© Sputnik / Miroslav Rotari

Pavel Midrigan spune lucrurilor pe nume! Vezi de unde se trag toate problemele Moldovei

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
217 0 0

Factorul care stă la baza tuturor problemelor acestei țări.

Cea mai mare problemă a Republicii Moldova este alimentată de cetățenii ei. Mai bine spus, toate problemele țării noastre se trag de la faptul că o bună parte a populației se împacă cu sărăcia și vulnerabilitatea în care se află. Declarația aparține politologului Pavel Midrigan și a fost făcută în studioul Radio Sputnik Moldova. Expertul regretă că, pe an ce trece, tot mai mulți moldoveni instruiți aleg calea străinătății, fapt ce duce la agravarea situației.

„Problema este că cea mai mare parte a moldovenilor nu vor să-și pună creierii în mișcare. Cu părere de rău, o parte importantă a moldovenilor pregătiți și conștienți au plecat, iar cei care au rămas sunt mai vulnerabili, mai ușor de manipulat”, a declarat conferențiarul Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” Pavel Midrigan, în contextul modului în care s-a desfășurat scrutinul parlamentar din 24 februarie.

Iar consecințele vulnerabilității unor cetățeni s-a reflectat în rezultatele tuturor scrutinelor electorale din țara noastră inclusiv, pe 24 februarie, când moldovenii au votat componența următorului Parlament.

„Vulnerabilitatea cetățenilor și-a făcut efectul și la aceste alegeri”, adaugă Pavel Midrigan.

Politologul spune că doar atunci când societatea se va implica și va avea un control asupra guvernării, lucrurile se vor mișca în Republica Moldova.

„Cred că și societatea înțelege că trebuie să aibă un control asupra guvernării. Cel puțin, cei din Chișinău înțeleg acest lucru”, adaugă Pavel Midrigan.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Alegeri Parlamentare 2019: Iată ce pedeapsă riști dacă vei vota de două ori
Alegeri parlamentare 2019: Ilan Șor a câștigat detașat în circumscripția Orhei
Alegeri parlamentare în Moldova: Primele bilanțuri – scandaluri, speranțe și dezamăgiri
Tagurile:
nume, tara, Probleme, Pavel Midrigan


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei