15:38 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Valeriu Reniță
© Sputnik / Osmatesco

Expert: Vom avea sau nu o coaliție între socialiști și blocul ’’ACUM’’

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
282 0 0

Comentatorul politic Valeriu Reniță a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că nu crede într-un aranjament politic de conjunctură, după alegerile parlamentare, între socialiști și blocul ’’ACUM’’

Expertul a afirmat că nu crede că cele două formațiuni se vor uni pentru a forma o coaliție ad-hoc.

’’Se discută zilele acestea un asemenea scenariu, am văzut și rezultatul acestor discuții. Până la urmă, oamenii au înțeles că nu-și pot risca imaginea, pentru că avem înainte câteva exerciții electorale importante. Vorbim de alegerile locale generale, mai apoi alegeri prezidențiale’’.

Reniță a mai spus că cele două partide sunt atât de antagonice încât este suficient ca unul dintre ele să-și anunțe intenția de a intra în discuții și imediat își șifonezi imaginea.

În ultima perioadă, mai mulți formatori de opinie au avansat ideea unor  înțelegeri și compromisuri între socialiști și blocul ’’ACUM’’ pentru a forma o coaliție tehnică de moment. Experții au avansat ideea despre constituirea unei coaliții  de conjunctură, provizorie, între ACUM și PSRM pentru a forma un guvern de compromis, cu scopul de a elibera instituțiile statului din captivitate. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a reiterat că Blocul ACUM nu va face alianţă cu PSRM şi nici cu PDM, mai ales pentru că au dat asigurări anterior că acest lucru nu se va întâmpla. Politicianul a îndemnat cetăţenii să aibă răbdare, după ce în spaţiul public au apărut mai multe voci care au îndemnat Blocul ACUM să facă o alianţă temporară cu PSRM.

Autor:Eduard Maciac

Tematic

Dodon, despre șansa de a forma o coaliție între socialiști și cei de dreapta
Plahotniuc: PDM este gata să înceapă negocierile cu partidele pentru a creea o coaliție
Parlamentul ar putea fucționa și fără coaliție: Iată ce zice legea
Tagurile:
coaliție majoritară


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei