10:03 24 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63

Sărbătoarea Mărțișorului, celebrată cu fast în Azerbaidjan - detalii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
14410

Zilele Mărțișorului sunt sărbătorite și în Azerbaidjan. Ambasada Moldovei, Ambasada României și Ambasada Bulgariei din Azerbaidjan organizează diverse activități pentru publicul de acolo. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a venit cu mai multe detalii.

Ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a menționat că acțiunile consacrate sărbătorii Mărțișorului sunt organizate pentru al treilea an consecutiv în Azerbaidjan.  Organizatorii desfășoară diverse activități în cadrul instituțiilor de învățământ din această țară. În acest an, evenimentul a avut loc la Școala de Cultură Generală Completă din Baku, unde studiază peste 1500 de elevi.

În cadrul evenimentului au fost prezentate standuri, broșuri, cărți despre tradiția mărțișorului și a fost ecranizat un film pentru a familiariza tânăra generație cu tradițiile, cultura și istoria acestei frumoase sărbători.

Totodată, ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a subliniat că această sărbătoare este interesantă nu doar pentru tineri, dar și pentru alte categorii de vârstă din Azerbaidjan.

"Sărbătoarea Mărțișor se aseamănă foarte mult cu sărbătoarea Novruz Bayrami, marcată în a doua jumătate a lunii martie. Această sărbătoare este celebrată în Moldova de către circa cinci mii de cetățeni azeri care locuiesc acolo. De aceea, sărbătoarea Mărțișor este aproape de sufletul populației din Azerbaidjan", susține Gheorghe Leucă.

Mai mult decât atât, Gheorghe Leucă a menționat că Ambasada Moldovei din Azerbaidjan organizează și alte evenimente care aduc publicul din Azerbaidjan să cunoască mai multe lucruri interesante despre țara noastră. Astfel, în cadrul Zilelor Internaționale a Francofoniei, la Baku, va fi prezentată și o expoziție de tablouri de către pictorii moldoveni Vitalie și Antonina Grisciuc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Tematic

Ambasada Ungariei la Chișinău organizează un vernisaj de fotografii
Ambasada SUA, în alertă: Atenționare pentru cetățenii americani aflați în Moldova
Festivalul Internațional ”Mărțișor”- 52 de ani de tradiție
Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor”: Ce surprize ne așteaptă în acest an
Tagurile:
Azerbaidjan, ambasada, Mărțișor


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei