15:21 11 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Cristina Vreme și Gheorghe Buruiana
© Sputnik /

Donează sânge, fii Erou!

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
102 0 0

Membrii Asociației Studenților Rezidenți în Medicină îi invită pe toți doritorii să participe la o nouă campanie de colectare a sângelui. Campania a demarat miercuri, 6 martie, iar voluntarii sunt așteptați în următoarele zile, începând cu ora 8:30 și până la 16:30, în Aula nr. 8 „Nicolae Eșanu” a Universității de Medicină, strada Nicolae Testemițanu, 20.

Scopul campaniei este de a suplimenta rezervele de sânge din țara noastră, de a promova un mod de viață sănătos și de a dezvolta spiritul de responsabilitate socială și solidaritate la viitorii medici și farmaciști.

Invitații emisiunii Radio Sputnik Matinal, președintele ASRM, Gheorghe Buruiana, și Cristina Vreme au menționat că primele persoane care sunt așteptate să ia parte la acțiune sunt studenții și salariații USMF Nicolae Testimițanu, dar și toți doritorii care vor să facă o faptă bună. Donarea de sânge este inofensivă iar persoanele nu pot contacta infecții, deoarece se utilizează un ac steril şi de unică folosinţă pentru fiecare donare. Înainte de recoltarea sângelui, donatorului i se vor adresa câteva întrebări legate de starea de sănătate şi va fi examinat medical – temperatură, puls, tensiune.

Rezultatele testelor de laborator rămân confidenţiale. Donatorii sunt în drept să afle rezultatele analizelor de sânge după donare.
Asigurarea calităţii rezervelor de sânge se realizează printr-un proces ce presupune testări minuțioase, procesare, etichetare și stocare în condiţii de siguranţă maximă.

Mai multe detalii le poți afla în materialul audio.

Tagurile:
campanie, colectare, sange


Știrile Zilei