05:18 24 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.26
  • USD17.83
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73

"Mi-e dor de tine, mamă" – piesa care va sensibiliza o țară întreagă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
67110

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", pentru prima dată a fost difuzată piesa "Mi-e dor de tine, mamă" în interpretarea corului bărbătesc "GNOSIS".

Corul bărbătesc "GNOSIS", creat în anul 2015, la inițiativa tânărului Sergiu Crudu. Inițial, corul bărbătesc era format din 4 tineri, iar în prezent sunt șapte băieți talentați care interpretează cântece duhovnicești, cântă la Sfânta Liturghie, dar și participă la diverse spectacole.

"Inițiativa a venit din dragostea pentru muzică. Am absolvit seminarul teologic, iar de acolo și mi-a venit această idee de a forma un grup de tineri cu care să participăm la slujbele bisericii", a povestit Sergiu Crudu.

În ajunul sărbătorii de 8 martie, tinerii au adus un omagiu celor mai dragi ființe din viața lor –mamelor. Versurile cântecului "Mi-e dor de tine, mamă" îi aparțin regretatului scriitor Grigore Vieru, iar muzica renumitului compozitor Anatol Chiriac.

Potrivit tinerilor, această piesă reflectă dragostea, recunoștința, admirația și respectul pentru cele mai scumpe ființe pe care le avem în viață.

Vă îndemnăm să accesați fișierul audio atașat pentru a asculta piesa "Mi-e dor de tine, mamă".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Detaliul la care trebuie să fie atenți bărbații când vor cumpăra flori de 8 martie
Ziua de 8 martie - istorie şi actualitate
Despre 8 martie: Îndemnul unui preot ortodox
Marele poet Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 84 de ani


Știrile Zilei