16:59 23 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.38
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Igor Volnițchi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Volnițchi: Inițiativele blocului ,,ACUM”, un artificiu de imagine

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
23100

Comentatorul Politic și publicistul Igor Volnițchi a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că pachetul de legi privind ”dezoligarhizarea instituțiilor de stat” propus de blocul ,,ACUM” reprezintă la această etapă doar un artificiu de imagine.

Expertul a explicat ce etape ar trebui să parcurgă cei de la ”ACUM” pentru promovarea pachetului respectiv de inițiative. El spune că nu este suficient ca la una din primele ședințe ale Parlamentului să iasă aleșii de la ”ACUM” și să zică noi vrem demisia aceluia sau altuia. Ca un artificiu de imagine e ok. Ceea ce vor trebui să facă deputații de la ,,ACUM”, dacă sunt serioși, spune Volnițchi, este ca, până la convocarea noului Parlament, juriștii blocului să pregătească un pachet legislativ. El nu trebuie să fie unul intempestiv.

”Fiecare dintre aceste documente se publică și se organizează dezbateri, sunt o mulțime de instrumente, ca să se vadă în ce măsură oamenii vor să contribuie la îmbunătățirea lor. Iar atunci când sunt formalizate în proiecte de legi, după constituirea legală a structurilor Parlamentului, le depun la Biroul permanent al Parlamentului. Deocamdată, acest pachet a fost prezentat într-o formă crudă. Să nu uităm că electoratul blocului ”ACUM”, este unul elevat și el nu înghite doar trucuri de imagine, dar vrea o abordare profesionistă,’’ a punctat Igor Volnițchi.

Recent, în cadrul unei conferințe de presă, liderii  blocului ACUM au dat citire unei declarații prin care au cerut demisia conducerii mai multor instituții de stat, formarea a trei comisii parlamentare de anchetă, dar și introducerea legii „Magnițchi”.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

BE ”ACUM” nu vrea coaliție cu niciun partid parlamentar și înaintează condiții
Tagurile:
Igor Volnițchi, imagine, initiativa, bloc


Știrile Zilei