14:21 17 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.60
  • USD17.75
  • RUB0.28
  • RON4.14
  • UAH0.72
Svetlana Zubco
© Sputnik / Osmatesco

Elevii acestei școli pot găsi cu ușurință un post de muncă în diverse domenii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
33110

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Școlii Profesionale nr.5 din municipiul Chișinău, Svetlana Zubco, a menționat că elevii instituției pe care o reprezintă au toate posibilitățile să se angajeze în câmpul muncii atât în timpul studiilor cât și după absolvire.

Școala Profesională nr.5 este o instituție care pregătește specialiști în domeniul industriei alimentare și serviciilor hoteliere și restaurante. În prezent, în cadrul instituției studiază 390 de elevi.

Tinerii pot să-și aleagă diverse meserii precum cea de bucătar, brutar, cofetar și specialiști în domeniul instruirii cărnii și lactatelor. Școala Profesională nr.5 este unica instituție care oferă cunoștințe în cea mai dulce meserie. În laboratoarele instituției elevii sunt instruiți să participe la procesul de producere a ciocolatelor, zefirelor și altor produse zaharoase.

Directoarea instituției Svetlana Zubco susține că elevii au toate posibilitățile să se angajeze în câmpul muncii atât în timpul studiilor cât și după absolvire.

"Întreprinderile cu care colaborăm propun diverse locuri de muncă. Astfel, elevii pot să-și găsească cu ușurință un post de muncă după specialitate", a menționat Svetlana Zubco.

Chiar și în aceste condiții unii elevi aleg să părăsească locul de muncă după primele luni de angajare și să plece peste hotare. Motivul principal, după părerea lor, ar fi remunerarea joasă.

"Avem multe locuri de angajare, doar dorință să fie din partea lor. Spre exemplu, salariul unui tânăr specialist este în mediu de 4.500-5000 de lei. Pe parcurs, lucrătorul poate ajunge la o remunerare foarte bună. Trebuie mai mult efort și dorință, pentru că această plecare peste hotare este pentru o perioadă scurtă de timp. Tinerii trebuie să lucreze după specialitate și adesea îi convingem să rămână acasă", a punctat Svetlana Zubco.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Tematic

Alarmant: elevii din Moldova abandonează școala
De ce copii abandonează școala
Tagurile:
Moldova, meserie, elevi, școala


Știrile Zilei