11:44 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Gerhard Ohrband
© Sputnik / Osmatesco

Impresionant: Un german stabilit în Moldova vorbește 12 limbi și încă 11 le studiază

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
311 0 0

Gerhard Ohrband s-a născut la Hamburg, Germania, unde a și absolvit Universitatea de Psihologie, dar a ales să-și construiască o carieră departe de casă, în Republica Moldova. Gerhard este o personalitate cunoscută în țara noastră, care s-a remarcat în diverse activități și a obținut rezultate remarcabile.

Gerhard Ohrband este lector universitar, antreprenor, cercetător științific, profesor de limba germană și autorul mai multor cărți.

Pasiunea și dorința de a studia cât mai multe limbi străine a apărut atunci când Gerhard Ohrband avea 17 ani. De atunci, această activitate a devenit un hobby care este parte din viața lui.

De fapt, la început a depus efort să învețe cât mai multe limbi, în speranța că astfel va avea mai multe oferte atractive de lucru. Totuși, acest lucru nu s-a dovedit a fi atât de ușor de realizat, însă cert este faptul că Gerhard Ohrband poate preda în 12 limbi precum engleza, rusa, româna, bulgara, ucraineana, suedeza, franceza, spaniola, portugheza și norvegiana. Mai mult decât atât, acesta nu se oprește aici și mai învață de sine stătător încă alte 11 limbi precum: araba, azera și olandeza.

Gerhard Ohrband spune că această activitate îi aduce multă satisfacție și plăcere, fără a depune mari eforturi.

"Când vorbești o altă limbă descoperi o altă parte a personalității tale. Îți permiți să fii altfel decât ești, ieși din zona ta de confort și observe îndată cum ți se deschid noi oportunități", a spus el.

Totodată, Gerhard Ohrband consideră că persoanele care au capacitatea da a însuși multe limbi au o memorie excelentă, dar depun și mult efort, răbdare, perseverență și ambiție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Rusa, printre cele mai studiate limbi din Europa
Profesorii de limbi moderne din Moldova, la un eveniment de anvergură la Vaslui
Învață online și gratuit câteva limbi străine - rusă, engleză, chineză, arabă, franceză
Tagurile:
limbi, german


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei