22:05 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Marian Stârcea
© Sputnik / Osmatesco

Filarmonica Națională: Concert omagial, consacrat lui Alexei Stârcea - detalii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
41210

Din 26 până pe 29 martie, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Capitală, se va desfășura un concert de excepție cu prilejul împlinirii, la 17 februarie 2019, a 100 de ani de la nașterea marelui solist vocal, profesorului și compozitorului Alexei Stârcea.

Într-un interviu telefonic acordat pentru radio Sputnik Moldova, directorul artistic al Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", Marian Stârcea, care este și fiul regretatului compozitor Alexei Stârcea, a venit cu mai multe detalii despre desfășurarea concertului omagial.

Evenimentul va fi precedat de un concurs a tinerilor talente și va fi organizat în trei etape. Astfel, pe 26 martie, la ora 11:00, a avut loc prima etapă a Concursului Internațional de Canto Academic "Alexei Stârcea". Programul evenimentului a inclus deschiderea oficială de către marele tenor Mihail Munteanu, care a fost și elevul regretatului compozitor Alexei Stârcea. Cea de-a II-a etapă a concursului se va desfășura pe 28 martie.

În cadrul evenimentului, Marian Stârcea își dorește să descopere tineri talentați și dornici de a-și etala talentul și admirația pentru creația renumitului compozitor.

”Îmi doresc ca la acest concurs să fie tot mai des pronunțat numele tatălui meu, care a făcut lucruri frumoase prin creația sa și prin cunoștințele pe care le-a transmis discipolilor săi. Mă bucur atunci când creațiile sale sunt interpretate de către tineri”, a spus Marian Stârcea.

Pe 29 martie, la ora 18:00, la Gala Laureaților, vor fi desemnați câștigătorii concursului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Filarmonica Națională te invită la spectacol: Programul pentru luna ianuarie 2019
Dezvăluiri din copilăria lui Marian Stârcea: Am vrut să devin fotbalist
Tagurile:
detalii, Filarmonica Națională, Concert omagial, Alexei Stârcea


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei