00:25 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Denis Zacon
© Sputnik / Osmatesco

Cererea de înscriere online în clasa I a fost respinsă? Ar putea fi o eroare de sistem

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
42610

Începând cu 1 aprilie, înscrierea copiilor în clasa I poate fi făcută online.

Platforma online escoala.chisinau.md pentru înscrierea copiilor în clasa I a fost lansată pe 1 aprilie. La doar două zile de la lansare, mama unui copil nu a reușit să-și înscrie copilul la școală chiar dacă întrunește toate condițiile. Despre această situație a relatat Denis Zacon, consilierul primarului interimar Ruslan Codreanu.

Într-un liceu din Capitală, cererea de înmatriculare onlinea unui copil a fost respinsă, chiar dacă acesta a împlinit vârsta de 7 ani, iar părinții sunt domiciliați în sectorul școlar aferent instituției de învățământ.

"Vom discuta cu directorul instituției pentru a afla motivul apariției acestei erori. Totodată, ne vom cerem scuze de la părinți pentru situația creată și vom solicita ca acest copil să fie înmatriculat înapoi, deoarece refuzul a fost nejustificat", a explicat Denis Zacon, inspector superior la Primăria municipiului Chișinău.

Totodată, Denis Zacon a menționat că prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I se va desfășura până pe 13 iunie. În acest interval urmează să fie depuse, completate și validate actele de înscriere a copiilor în clasa I în instituția de învățământ din districtul școlar. A doua etapă de înscriere (pentru copiii care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă) va avea loc în perioada 17 iunie -29 august. În ambele etape părinții vor primi răspunsul în decurs de șapte zile.

Până în prezent, au fost înregistrate 2500 de cereri, dintre care – 400 deja au fost procesate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Înscrierea copiilor în Clasa I: Etapele când părinții pot depune actele - detalii
Din 1 aprilie, o nouă modalitate de înscriere a copiilor la școală: Pași de urmat
Tagurile:
înscrierea la școală, școală, copii


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei