14:15 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Oltea Boldureanu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Ce mâncăm în Post? Sfatul nutriționistului pentru o alimentație corectă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
66110

Nutriționiștii recomandă câteva alimente sănătoase, pe care este bine să le consumaţi în Postul Mare.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", nutriționista Oltea Boldureanu a prezentat un meniu de post complet, divers și bine structurat, care respectă toate necesitățile organismului. Acesta este bogat în vitamine, minerale şi ceilalți nutrienţi de care avem nevoie.

La mic dejun, nutriționista vă îndeamnă să consumați sucuri naturale din fructe și legume, proaspăt stoarse. O altă sugestie pentru un mic dejun gustos și sănătos este o salată de fructe. Aceasta nu necesită o digestie complexă și oferă o doză de energie pentru întreaga zi.

La prânz consumați proteine vegetale cum ar fi: legume, năut, linte, fasole sau mazăre. Acestea trebuie combinate cu o salată proaspătă de legume și verdețuri: varză, mărar, ardei, ceapă verde, roșii sau urzici.

"Încă o idee ar fi să consumați mei, hrișcă, orez și porumb, pe care la fel trebuie să le combinați cu o salată", a spus nutriționista.

Cina este recomandată să fie consumată cu trei ore înainte de culcare. Această masă trebuie să fie una uşoară pentru a nu îngreuna digestia. Pentru o cină de post alegeți legume coapte, cartofi cu dovlecel, o supă de legume sau salată.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Sfaturile nutriționistului: Alimente de post care îți pun silueta în pericol
Tagurile:
alimentație sănătoasă, post, nutriționist


Știrile Zilei