03:23 24 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.26
  • USD17.83
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73

Cum sărbătoresc turiștii Învierea Domnului în pensiunile din țară

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
129 0 0

Svetlana Lazăr, președintele „Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural, a vorbit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, despre ofertele pensiunilor în perioada sărbătorilor pascale.

Locuri limitate în pensiunile din țară de Învierea Domnului. Printre turiști sunt și moldoveni, care au ales să sărbătorească Paștele în mijlocul naturii.

”Sunt moldoveni care lucrează de mai mult timp peste hotare și vin rar în Moldova. Sunt și dintre cei care au pierdut legătura cu rudele de la țară. Cei mai mulți turiști străini sunt reprezentanți ai diasporei românești din alte state”, a menționat Svetlana Lazăr.

De obicei, turiștii vin în ziua de joi, din săptămâna Patimilor, pentru a ajuta gazdele să pregătească bucatele, a relatat Svetlana Lazăr.

”Participă la diferite activități casnice, cum ar fi coptul cozonacilor, pregătirea bucatelor, încondeierea ouălor.  Sâmbătă seara, oaspeții își pregătesc coșurile cu bunătăți și merg la slujba Învierii.  După ce revin de la biserică, iau cu toții tradiționalul dejun. După aceasta, pun cojile de ou pe crenguțe sau fac o luntre simbolică din coji, unde pun o lumânare aprinsă, și o lasă să plutească pe apă. Tradiția semnifică vestirea Învierii. Apoi, la prânz, se adună cu toții la masa de sărbătoare”, a declarat Lazăr.

Autor: Maria Dimineț

Tematic

Codul Funciar a fost amendat în avantajul turismului rural
Ciobanu, despre valorificarea potențialului turismului rural în Moldova
Tagurile:
pensiuni, Învierea, turiști


Știrile Zilei