05:12 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Ion Sobari
© Sputnik / Miroslav Rotari

Cum să găsești un loc de muncă în Moldova: Iată ce trebuie să faci – detalii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
25210

Mulți tineri își doresc un loc de muncă stabil și bine plătit. Iată ce trebuie să faci ca să obții ceea ce îți dorești.

Sputnik Moldova a inițiat rubrica "Învață să obții ceea ce îți dorești" în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova, care are drept scop promovarea instituțiilor de învățământ din țară.

Astfel, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Școlii Profesionale nr.4 din Capitală, Ion Sobari, a vorbit despre programele de studii pe care le oferă instituția și despre perspectivele de angajare a tinerilor absolvenți în câmpul muncii.

Din anul 1974 până în prezent, Școala Profesională nr.4 din municipiul Chișinău instruiește tâmplari, operatori la calculator, sculptori, restauratori și finisori.

Potrivit directorului instituției Ion Sobari, pe parcursul anilor de învățământ, elevii sunt instruiți atât la nivel teoretic, cât și la nivel practic.

"Avem semnate colaborări cu cele mai bune fabrici de mobilă din țară, unde elevii participă la stagiile de practică. Astfel, după absolvire, aceștia se încadrează în câmpul muncii foarte ușor și adesea sunt solicitați de agenții economici la care au făcut această practică", a menționat Ion Sobari.

Mai mult decât atât, absolvenții Școlii Profesionale nr.4 din Capitală își pot deschide propria afacere de fabricare a mobilei, întrucât aceștia sunt foarte bine instruiți pe parcursul anilor de studii.

În funcție de specialitate, programul de studii durează de la doi la trei ani. Totodată, toți elevii instituției sunt asigurați cu bursă.

Recent, instituția a semnat un acord cu o fundație din Germania, care va oferi un credit nerambursabil pentru renovarea integrală a atelierului didactic și instalarea unui utilaj modern.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Meseriile din domeniul tehnic, tot mai solicitate în rândul tinerilor din Moldova
Cele mai atractive specialități pentru tineri în domeniul agroindustrial
Profesii de perspectivă în Moldova: Cât de solicitate sunt de către tineri
Tagurile:
profesie, școala


Știrile Zilei