14:10 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Nicolae Ciobanu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Părintele Nicolae Ciobanu: Goana după lucruri materiale, o piedică în calea mântuirii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
402 0 0

În goana după bunăstare materială și după plăcerile trecătoare ale acestei lumi, de multe ori, fericirea spirituală ocupă un loc secundar în viața omului.

În cadrul emisiunii "Probă la micro....SCOP", realizată în studioul Sputnik Moldova, părintele Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din satul Cruglic, raionul Criuleni, ne-a mărturisit despre importanța spiritualității în viața creștinului pentru a descoperi adevăratele valori de care trebuie să se conducă.

Părintele Nicolae Ciobanu a menționat că tot ce obține omul în această lume este un dar de la Dumnezeu, dar depinde de noi cum vom folosi aceste daruri. Potrivit spuselor sale, omul care nu are credință în Dumnezeu va pune accent doar pe lucrurile materiale și în acest mod va alege o cale greșită în viață.

"Cu toții vom da socoteala pentru ceea ce am făcut pe acest pământ. Cu toții avem un salariu, dar cum îi folosim depinde doar de noi. Vom cumpăra un pachet de țigări sau vom cumpăra niște rechizite școlare pentru un copil sărac? Trebuie să conștientizăm că am venit goi în această lume și când vom pleca pe cealaltă lume nu vom lua nimic cu noi", a relatat părintele Nicolae Ciobanu.

Părintele a mărturisit că trebuie să fim mulțumiți de tot ce ne oferă Dumnezeu, să ne bucurăm de fiecare clipă trăită și să apreciem tot ce avem.

"Pe mine când mă întreabă cineva cum îmi merge eu le răspund: de la foarte bine în sus. Nu am pentru ce mă plânge, pentru că am familie sănătoasă, serviciu, părtiniți sunt vii și e pace în țară. Trebuie să fii mulțumit pentru ceea ce ai. Dacă te trezești în fiecare dimineață și începi să te plângi că nu ai dormit bine sau ai alte nemulțumiri atunci așa va trece toată ziua, toată viața", susține preotul.

Totodată, părintele afirmă că dacă vom exclude lucrurile care ne împiedică să avem o valoare duhovnicească și vom pune accent pe ceea ce ne zidește atunci viața noastră va lua o altă conotație.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Părintele Nicolae Ciobanu: Întotdeauna să dăruim mai mult decât ni se cere
Viaţa fără televizor: Un preot ortodox spune cum a scăpat de dependență
Tagurile:
Credință, Dumnezeu, părinte


Știrile Zilei