00:30 21 Mai 2019
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68

La Sankt-Petersburg se desfășoară Festivalul Culturii Moldovenești - detalii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
9220

Pe 16 aprilie, la Sankt-Petersburg, a demarat Festivalul Culturii Moldovenești cu genericul "Eu văd Moldova în vise".

În perioada 16-20 aprilie, în orașul Sankt-Petersburg din Rusia se desfășoară Festivalul Culturii Moldovenești. Evenimentul are loc în contextul marcării anului Republicii Moldova în Federația Rusă.

În cadrul Festivalului este prezentată o expoziție de tablouri realizată de pictori moldoveni stabiliți la Sankt-Petersburg. În cadrul unui interviu acordat pentru Sputnik Moldova, pictorița Luminița Tăbârță a menționat că evenimentul se bucură de o popularitate destul de mare, iar vizitatorii sunt cuceriți de cultura moldovenilor și activitățile desfășurate în cadrul evenimentului.

"Suntem mulțumiți pentru că avem parte de foarte mulți vizitatori. Festivalul se bucură de o popularitate imensă", a subliniat pictorița Luminița Tăbârță.

La Sankt-Petersburg a început Festivalul Culturii Moldovenești care se desfășoară în perioada 16-20 aprilie
La Sankt-Petersburg a început Festivalul Culturii Moldovenești care se desfășoară în perioada 16-20 aprilie

Mai mult decât atât, la eveniment vor fi difuzate în total șase filme din fondul de aur al cinematografiei moldovenești, vor fi organizate un concert festiv cu participarea interpreților moldoveni din Sankt-Petersburg și a celor locali, o expoziție de cărți și o lecție publică dedicată aniversării a 220-a de la nașterea marelui scriitor rus Aleksandr Pușkin, intitulată "Pușkin în Moldova".

Evenimentul este organizat la inițiativa "Bibliotecii Literaturilor Naționale" din Sankt-Petersburg în colaborare cu diaspora moldovenească din Sankt-Petersburg, cu susținerea Președintelui Republicii Moldova, a comitetului în domeniul culturii din Sankt-Petersburg și a studioului "Moldova-Film".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Festival de zile mari: Venirea primăverii și sărbătoarea „Mărțișorului” în Moscova - Foto
Piese populare moldovenești, interpretate la fluier și cobză, la un festival din Moscova
Tagurile:
Sankt-Petesburg, cultural, Festival


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei