22:41 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Octavian Moșin
© Sputnik / Osmatesco

De ce unii oameni care au necazuri își regăsesc sensul vieții în artă și credință?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
113 0 0

De multe ori oamenii care au o problemă și viața cărora atârnă de un fir de ață își regăsesc sensul vieții în artă și credință. Aceștia încep să sculpteze sau să picteze icoane sau alte obiecte de cult. Există oare o explicație de ce fac acest lucru?

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Octavian Moșin a explicat că mulți dintre oameni au ajuns să-l cunoască pe Dumnezeu atunci când aveau un necaz, o suferință sau o durere. Omul este o ființă creatoare, care de multe ori nu-și valorifică nici câteva procente din tot potențialul pe care îl are.

"Dumnezeu intervine adesea prin creație și înfăptuiește lucruri mărețe pe care omul nu credea că este în stare să le facă", a spus părintele.

Potrivit părintelui Octavian Moșin, unii oameni devin mai sensibili și mai receptivi la cuvântul lui Dumnezeu atunci când au vreun necaz. În acele momente ei își amintesc că există o putere care îi poate ajuta și mângâia. Oamenii se regăsesc în lucruri care se asociază cu tot ce este sfânt și adesea descoperă talentul pe care nu credeau că îl aveau vreodată.

Mai mult decât atât, părintele Octavian Moșin a oferit exemple când oamenii care știau că mai au câteva ore de trăit pe acest pământ s-au mobilizat, și-au pus toată nădejdea în forța și ajutorul lui Dumnezeu și au trecut peste această neputință.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Sfaturile unui preot ortodox: Cum să treci mai ușor peste necazuri
"Sfinții" de după gratii
Tagurile:
Credință, artă, cand ai un necaz


Știrile Zilei