20:52 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73

Sute de copii din Capitală vor face asta pe 14 mai - detalii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Anul 2019 - Anul Familiei în Moldova (23)
212620

Anual, pe 15 mai este marcată Ziua Internațională a Familiei. Iată ce vor face sute de copii din Capitală în ajunul frumoasei sărbători.

Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului împreună cu partenerii săi vor organiza pe 14 mai competiția sportivă "Familia olimpică". Evenimentul sportiv se va desfășura în incinta Universității de Educație Fizică și Sport din Capitală și are scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanța familiei în dezvoltarea fizică, spirituală, morală, personală și socială a copilului. La eveniment vor participa 250 de copii care frecventează cercurile sportive și centrele comunitare pentru copii și tineri din subordinea DMPDC.

Prin prisma acestor activități organizatorii își doresc să fortifice respectul între membrii familiei, să promoveze modul sănătos de viață în rândul copiilor și familiilor acestora.

În acest context, șefa interimară al DMPDC, Lucia Caciuc Roșioru a menționat că familia a fost și va rămâne pentru totdeauna cel mai important loc în care copilul se regăsește, își dezvoltă capacitățile și învață cele mai importante și necesare lucruri.

"Familia trebuie să-i fie copilului în permanență aproape, trebuie să aibă încredere în propriul copil, să se intereseze și să găsească timp pentru el. Nu este suficient să-l îmbraci și să-l hrănești, mai trebuie să-i oferi și hrană spirituală. Pe lângă plăcerea de a fi părinte mai există și responsabilitatea de a fi părinte, care constă în oferirea educației pe parcursul întregii vieți", a subliniat șefa interimară al DMPDC.

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp o oportunitate pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă familiile. La nivel mondial se alege un motto special pentru acest eveniment. În acest an tema este: "Valorile creează familia, familia creează valori".

Amintim că, în luna septembrie a anului precedent, în cadrul Congresului mondial al familiei, care s-a desfășurat la Chișinău, președintele moldovean, Igor Dodon, a semnat decretul prin care anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Тема:
Anul 2019 - Anul Familiei în Moldova (23)

Tematic

La Chișinău va fi deschis un centru de zi pentru "copiii străzii"
Inedit: Iată ce a pus la cale Primăria Chișinău pentru unii copii din Capitală
Cine sunt femeile care cerșesc în stradă cu copiii în brațe?
Tagurile:
familie, copii, Ziua Internațională a Familiei


Știrile Zilei