10:56 23 Mai 2019
În direct
  • EUR20.09
  • USD17.99
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Ciuhrii Veaceslav
© Sputnik / Miroslav Rotari

Te iau fiorii! Iată câți moldoveni și-au pierdut viața la locul de muncă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (70)
58310

Te trec fiorii! 91 de accidente la locul de muncă au fost înregistrate de la începutul anului curent până pe 15 aprilie, potrivit datelor Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Din numărul totalul de accidente, 16 cazuri au fost letale, iar 65 - clasificate ca accidente cu incapacitate temporară de muncă.

Potrivit șefului adjunct al Direcției Asigurarea Intereselor Consumatorilor și Siguranță Operațională din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Veaceslav Ciuhrii, în ultimii ani numărul de accidente la locul de muncă a crescut esențial.

În anul 2017, s-au înregistrat aproximativ 370 de accidente la locul de muncă, dintre care 57 au fost mortale. În anul precedent, numărul accidentelor la locul de muncă a crescut cu 63, iar cel al deceselor a înregistrat cu 68 de cazuri mai mult decât în 2017. De la începutul anului curent până pe 15 aprilie, au fost înregistrate 91 de accidente la locul de muncă. Din totalul de accidente, 16 cazuri au fost letale, iar 65 - clasificate ca accidente cu incapacitate temporară de muncă.

Anterior, controalele în domeniul siguranței și sănătății în muncă erau efectuate de către Inspectoratul Muncii al Sindicatelor. În prezent, acest rol le revine la zece instituții de stat, care pe lângă activitățile pe care le desfășoară pot verifica siguranța și securitatea angajaților la locul de muncă. În acest sens, scopul este micșorarea numărului de accidente la locul de muncă și protecția salariaților în exercitarea atribuțiilor lor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Тема:
Viața în Moldova (70)

Tematic

Interesele consumatorilor din Republica Moldova vor fi protejate pe plan internațional
Tagurile:
te iau fiorii, loc de muncă, muncă, accidente


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei