02:38 16 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.52
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.35
  • UAH0.69
Elena Iepure
© Sputnik / Miroslav Rotari

Competiție fierbinte la Chișinău: Sute de elevi au prezentat un show de excepție

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
30610

Peste 700 de elevi din 25 de instituții de învățământ preuniversitar au prezentat un show de excepție la cea de-a IX-a ediție a competiției consacrate "Zilei Sportivului".

În ziua de 16 mai, peste 700 de elevi din 25 de instituții de învățământ preuniversitar au participat la o competiție de amploare, organizată cu prilejul marcării "Zilei Sportivului". Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul de fotbal CSCT din sectorul Buiucani.

În cadrul concursului elevii și-au demonstrat aptitudinile la diverse probe sportive precum: mini-fotbal, tragerea otgonului, ridicarea greutăților, proba de ștafetă 4 × 100 m, lupta națională "Trânta" (la berbec și cocoșul viu).

"Acesta este cel mai important eveniment al anului în domeniul sportului. De fiecare dată, la competiție participă sute de copii, iar acest lucru ne bucură enorm. Dragostea față de sport trebuie cultivată încă din copilărie. Activitățile sportive joacă un rol important în formarea multilaterală a personalității elevilor", a menționat șefa secției Cultură, Tineret și Sport a Preturii sectorului Buiucani, Elena Iepure.

Scopul evenimentului a fost popularizarea culturii fizice și sportului în rândurile copiilor și tineretului cu evidențierea celor mai bune echipe sportive ale instituțiilor de învățământ preuniversitar.

În sectorul Buiucani sunt 158 de edificii sportive dintre care: 67 săli de sport, 51 de terenuri sportive, 5 bazine de înot, un stadion cu tribună cu peste 1500 de locuri și 2 stadioane cu tribune de peste 150 de locuri, 2 complexe sportive și 30 de centre sportive frecventate de aproximativ 14 mii de persoane. În cadrul acestor edificii sportive sunt angajați 151 de profesori de educație fizică și 267 de antrenori de sport.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Două medalii de bronz pentru Moldova la Campionatul European de Taekwon-Do
Nu au frică de viteză și salturi periculoase: Iată câți copii practică motocrosul
Sute de sportivi vor lupta în centrul Orheiului! Vezi detalii
Performanțe remarcabile: 21 de medalii, obținute de sportivii moldoveni
Tagurile:
elevi, concurs, sport


Știrile Zilei