07:00 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Adrian Lebedinschi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Iată motivul pentru care membrii Consiliului Audiovizualului riscă să fie demiși

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
100 0 0

Deputatul Adrian Lebedinschi a declarat că Parlamentul va examina în timpul apropiat raportul de activitate al Consiliul Audiovizualului și va discuta propunerile comisiei parlamentare de profil de a-i demite atât pe membrii CA, cât și pe președintele „Teleradio-Moldova”, pe directorul postului public de televiziune și pe președintele Consiliului de supraveghere din cadrul acestei instituții.

Președintele Comisiei parlamentare de profil a mai spus că atât Consiliul Audiovizualului, cât și conducerea instituției publice au făcut partizanat politic, iar cei de la Teleradio-Moldova ar fi gestionat ineficient banii acordați și asta în pofida unui raport destul de critic al Curții de Conturi.

„Avizul Comisiei de profil a fost de a respinge raportul integral cu demisia in corpore a  membrilor Consiliului Audiovizualului. Raportul și avizul urmează să fie discutat în plenul Parlamentului. Vom încerca să căutăm o soluție așa încât viitoarea componență a CA să nu mai reprezinte interesele vreunui partid politic”, a declarat Adrian Lebedinschi.

”Consider că este de bunul simț ca membrii CA să-și prezinte demisia, poate pe etape câte trei, pentru a suplini treptat funcțiile vacante. Toți cei 9 membri a Consiliului Audiovizualului au fost implicați în adoptarea unor hotărâri lipsite de obiectivitate”, a subliniat deputatul.

Astăzi Membrii Comisiei parlamentare de profil au acceptat și propunerea privind demiterea conducerii Teleradio-Moldova, Olgăi Bordeianu, Ecaterinei Stratan și a lui Nicolae Spătaru. Inițiativa urmează să fie propusă spre dezbatere în Parlament.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Ex-membru CCA cu venituri dosite
Parlamentul se pregătește să numească noi membri ai CCA
Tagurile:
demisi, Teleradio-Moldova, Consiliul Coordonator al Audiovizualului


Știrile Zilei