10:00 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Dinu Plângău
© Sputnik / Miroslav Rotari

Angajații Curții Constituționale au fost audiați de comisia de anchetă privind "puciul"

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
395 0 0

Parlamentul a creat recent o comisie de anchetă privind tentativa ”puciului anticonstituțional” din perioada 7-9 iunie. Membrii acesteia au sarcina de a identifica ilegalitățile care au fost comise în această perioadă și care ar fi putut duce, potrivit actualei majorități parlamentare, la un război civil.

Comisia de anchetă urmează să stabilească dacă a avut sau nu loc o tentativă de puci anticonstituțional și să prezinte dovezi în acest sens, cât și să identifice persoanele care au fost implicate în această tentativă. Deputatul PPDA, Dinu Plângău a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că există o înțelegere între membrii Comisiei de anchetă de a nu divulga anumite informații la această etapă, însă a menționat că anumite persoane din cadrul CCM au fost audiate.

”Nu pot să divulg ce s-a discutat în cadrul comisiei de anchetă privind puciul anticonstituțional, însă pot să vă spun deja că au fost audiați angajații Curții Constituționale. Ulterior vom veni cu detalii”, spune Dinu Plângău.

Amintim că Parlamentul a creat o comisie de anchetă pentru a elucida evenimentele din 7-9 iunie „privind tentativa puciului anticonstituţional a PD” prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Tematic

Dumitru Pulbere, despre cum pot fi trași la răspundere cei șase judecători ai CCM
Pulbere: Demisia in corpore a judecătorilor CCM, după capitularea democraților
Tagurile:
puci, comisia de ancheta, Curtea Constitutionala, decizia CCM


Știrile Zilei