06:53 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Ala Revenco
© Sputnik / Osmatesco

Părinților le este frică ce vor mânca copiii în școli și grădinițe

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
22510

Reprezentanta asociației, AO ”Părinții Solitari”, Ala Revenco, susține că alimentele consumate de copii în instituțiile preșcolare și preuniversitare lasă mult de dorit. Multe licitații sunt în continuare câștigate de companii cu o reputație proastă, iar cazul de acum câțiva ani cu produsele alterate furnizate în grădinițe nu a fost elucidat pânâ la capăt.

Potrivit Alei Revenco, unul dintre motivele principale pentru care copiii ajung să consume produse alimentare de proastă calitate este interesul funcționarilor de stat de a obține anumite avantaje financiare. În acest fel, producătorii sunt nevoiți să frunizeze produse de cea mai joasă calitate.

"Părinții nu sunt lăsați la cantine să vadă ce mănâncă copiii lor. Accesul nostru este strict interzis în aceste săli. În plus, multe grădinițe și licee indică în rapoarte doar denumirea companiei, dar nu și a producătorilor, nu mai vorbim de de preț. Este o nedreptate în condițiile în care statul oferă anual unei grupe de copii circa 500.000 de mii lei. Sunt bani suficienți cred și pentru reparație", susține Ala Revenco.

După scandalul cu produsele alterate, potrivit ong-istei, lucrurile par a merge spre bine în Capitală, cu toate că este departe de a fi ideal. În unele raioane din țară însă licitațiile abuzive sau cele care trezesc mari semne de întrebare cu privire la corectitudine și calitatea produselor continuă.

Autor: Dumitru Chitoroagă

Tematic

Ce rol au avut instituțiile de stat în livrarea produselor alterate în grădinițe
Alimentele alterate din grădinițe au băgat copiii în spital


Știrile Zilei