11:25 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Igor Volnițchi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Volnițchi: De unde lua bani fosta guvernare pentru proiecte sociale

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
307 0 0

După ce ministrul finanțelor Natalia Gavrilița a prezentat o radiografie a stării bugetului pentru anul 2019 mai mulți experți vorbesc despre sustenabilitatea unor proiecte cu mare acoperire financiară inițiate de fosta guvernare.

Comentatorul politic Igor Volnițchi a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre modul în care fostul partid de guvernământ finanța diverse proiecte sociale.

Volnițchi se întreabă de unde lua fosta guvernare bani pentru aceste proiecte în condițiile în care asistența externă din partea donatorilor era sistată. Tot el menționează că fosta guvernare s-ar fi împrumutat de la bănci, iar consecințele acestor operațiuni încă nu au fost estimate pentru bugetul de stat.

"Ministerul Finanțelor ar trebui să pună accentele altfel și să-și concentreze atenția asupra unui aspect foarte important și anume de unde lua fosta guvernare bani pentru aceste proiecte. Se zice că fostul Guvern se împrumuta de la bănci, adică vindea băncilor hârtii de valoare de stat la cote amețitoare. Acum acest lucru nu se vede, dar dacă e adevărat și dacă exponenții sistemului bancar vor pune la un moment dat nota de plată pe masă, atunci ce va face Ministerul Finanțelor? Va constata că gaura din buget a devenit mai mare?", a declarat Volnițchi.

Potrivit experților de la începutul anului 2019 Guvernul a împrumutat de la bănci aproximativ 600 milioane de lei.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Volnițchi: Iată de ce PDM a chemat la dialog politic partidele parlamentare
Tagurile:
expert, Guvern


Știrile Zilei