13:45 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Igor Grosu
© Sputnik / Osmatesco

Cine va fi procurorul general interimar: Ce calități va trebui să posede

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
248 0 0

După ce va intra în vigoare legea prin care președintele țării va desemna un procuror general, Consiliul Superior al Procurorilor va trebui să delege un procuror general interimar pentru ca acesta să exercite mandatul până la numirea unui procuror general cu mandat deplin.

Deputații din coaliția majoritară nici nu vor să audă despre un procuror interimar din adjuncții sau din anturajul lui Eduard Harunjen. Deputatul blocului ACUM Igor Grosu a declarat în cadrul unei emisiuni în studioul radio Sputnik Moldova că mesajul Legislativului către CSP este ca acest organ de autoadministrare a procurorilor să se debaraseze de procurori compromiși.

”Rugămintea noastră insistentă către procurori, fiți amabili și curățațivă instituția de toxine , de procurori compromiși inclusiv de cei care au instrumentat dosare politice. Aveți tot suportul Parlamentului  pentru a schimba lucrurile din procuratură pentru că noi credem că în cadrul acestei instituții  au mai rămas oameni onești”, a declarat deputatul Igor Grosu.

Mai mulți experți se întreabă dacă CSP va propune un procuror din sistem sau un procuror din componența CSP. Un alt moment problematic ar fi că în cazul în care Președintele Statului nu ar fi de acord cu candidatura procurorului interimiar ,CSP ar putea repetat propune aceeași candidatură și atunci Președintele va trebui să se conformeze deciziei CSP.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Igor Dodon va desemna Procurorul General interimar: Cine va fi acesta
Procurorul general interimar va avea mult de lucru: Care vor fi primele acțiuni
Tagurile:
procuror general, CSP


Știrile Zilei