23:04 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Maria Cazarinov și Evelina Rusu
© Sputnik / Rodion Proca

Aur pentru Moldova la un festival prestigios din Slovenia

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
44320

Rezultate remarcabile pentru Republica Moldova, la Festivalul Internațional de Muzică "Bled Golden Microphone", din Slovenia. Mai multe tinere din țara noastră au reușit să cucerească inimile publicului și s-au ales cu locuri de frunte la prestigiosul concurs muzical.

În perioada 16 – 21 iulie, în Slovenia, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Muzică "Bled Golden Microphone", la care au participat zeci de tineri din diferite țări.

Câștigătoarea prestigiosului concurs a devenit Evelina Rusu, o fetiță în vârstă de 7 ani, care a reprezentat țara noastră la categoria juniori. Evelina a obținut premiul Grand Prix Junior, fiind pentru prima dată, în istoria acestui concurs, când un copil de 7 ani, câștigă un premiu de asemenea valoare.

Festivalul Internațional de Muzică ,,Bled Golden Microphone”
© Photo : Rodica Roșioru
Festivalul Internațional de Muzică ,,Bled Golden Microphone”

Și Maria Cazarinov au obținut succese remarcabile revenind acasă cu premii. Tânăra a obținut locul II și spune că acest rezultat este un pas important în cariera pe care o construiește în domeniul muzical. Beatrice Ungureanu a primit trofeul pentru "Cel mai frumos debut”, iar Anișoara Solonari s-a învrednicit cu  trofeul "Pentru cea mai frumoasă interpretare în limba română".

Violonista, interpreta și profesoara de canto Rodica Roșioru, care a pregătit copii pentru această competiție, spune că realizările discipolilor săi sunt prioritare pentru ea, iar succesul se datorează talentului, muncii asidue și ambiției tinerilor.

Festivalul Internațional de Muzică ,,Bled Golden Microphone”
© Photo : Rodica Roșioru
Festivalul Internațional de Muzică ,,Bled Golden Microphone”

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Profesoară de canto: Ascultați ce vor copiii, dar nu insistați să cânte
Tagurile:
Aur, Festival, concurs


Știrile Zilei