11:02 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65

Joburi de vară: Unde se angajează tinerii în timpul vacanței

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
33420

Nu e o rușine să lucrezi, munca înnobilează omul – spune Alina Balanici, proaspăta absolventă de liceu.

Joburi de vară: Unde se angajează tinerii în timpul vacanței

Mai mulți studenți aleg să muncească în vacanța de vară, în loc să se odihnească. Ce-i determină să ia această decizie: banii sau dorința de a acumula experiență de viață și de a fi utili societății?

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Alina Balanici a mărturisit că este determinată să lucreze în timpul vacanței de vară pentru a-și petrece util timpul, dar și pentru că își dorește să-i ajute pe părinți.

"Nu vreau să cer bani de la părinți pentru cheltuielile personale. Vreau să-i ajut. Situația este un pic mai grea, dar chiar și dacă a-și fi avut mai multe posibilități oricum a-și munci. Este o plăcere pentru mine", a povestit tânăra.

De ceva timp Alina făcea voluntariat la taberele de vară. Apoi a fost angajată în calitate de supraveghetor. Zilnic, tânăra avea grijă de un grup de 12 copii, iar pentru o tură (o săptămână de muncă) era răsplătită cu 500 de lei. Bani, care spune ea, îi sunt de mare ajutor.

Mai mult decât atât, Alina a activat și în cadrul unei librării. Timp de câteva săptămâni, cu ghiozdanul în spate și plin de cărți, tânăra le propunea oamenilor din stradă să procure enciclopedii, romane, cărți cu poezii.

Și colegii Alinei își caută un loc de muncă în timpul vacanței de vară. Băieții se angajează în domeniul construcției sau șoferi de taxi dacă au permis de conducere. Fetele lucrează în magazine sau se angajează în calitate de chelnerițe.

"Nu e o rușine să lucrezi, munca înnobilează omul. Îi motivez și pe alți tineri să lucreze pentru ca să acumuleze experiență și să se simtă utili societății", a conchis ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Soluții alternative pentru copii în perioada când școlile din Capitală sunt închise
Tagurile:
vara, vacanta, vacanţă, tineri


Știrile Zilei