11:06 26 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Sergiu Litvinenco
© Sputnik / Eduard Maciac

Va susține sau nu Parlamentul candidații propuși pentru funcția de judecător la CC

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
168 0 0

Parlamentul se va întruni într-o sesiune extraordinară pentru a decide dacă adoptă sau nu o hotărâre privind numirea celor doi candidați din partea Legislativului la funcția de judecători ai Curții Constituționale.

Președintele Comisiei juridice a Parlamentului admite că Parlamentul ar putea să nu-i voteze pe cei doi candidați la funcția de judecători ai Curții Constituționale. Deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că la această oră nu există o poziție consolidată în cadrul coaliției de a-i numi pe Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu magistrați la CC.

„Nu este exclus acest lucru, Parlamentul nu are o decizie clară, respectiv urmează să se discute și să se convină o anumită decizie care să fie luată cu votul celor 61 de deputați ai coaliției majoritare. Până la această etapă nu există o decizie finală a Parlamentului”, a declarat Litvinenco

Deputatul a mai spus că se arată destul de rezervat față de modalitatea de a organiza pe viitor concursuri în cadrul comisiilor parlamentare de profil, pentru că aceste concursuri au o puternică conotație politică.

„Există rezultatele acelui concurs din comisia juridică. El a fost așa cum a fost, dar nu susțin ideea desfășurării uni concurs de către deputați. În mod normal, de acest concurs trebuie să se ocupe o comisie care nu are o apartenență politică. Până la urmă, Parlamentul va decide prin adoptarea unei hotărâri asupra celor doi candidați”, a precizat deputatul Sergiu Litvinenco.

Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu sunt candidații propuși de Parlament pentru funcția de judecători ai Curții Constituționale. Ei au primit în cadrul concursului cel mai mare punctaj din partea Comisiei juridice, numiri și imunități.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Un ex-ministru al Justiției și un secretar de stat, judecători la Curtea Constituțională
Ababei și Țurcan, candidaturile CSM pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională
Tagurile:
parlament, magistrați, Curtea Constitutionala


Știrile Zilei