03:58 04 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.44
  • RUB0.25
  • RON4.04
  • UAH0.65

Deputat: Săptămâna aceasta unii deputați ar putea rămâne fără imunitatea parlamentară

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
1042 0 0

Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, deputatul Sergiu Litvinenco consideră că există unii parlamentari despre care s-a vorbit în spațiul public foarte des și în raport cu care există tot probatoriu necesar pentru a li se ridica imunitatea parlamentară și a desfășura urmărirea penală.

Deputat: Am putea avea surprize săptămâna aceasta în Parlament

Mai mulți experți și deputați susțin că este posibil ca săptămâna aceasta să vină în Parlament procurorul general interimar pentru a solicita ridicarea imunității parlamentare unor deputați. Deputatul Sergiu Litvinenco spune că nu cunoaște dacă procurorul general interimar va veni în Parlament să solicite ridicarea imunității, dar, dacă va veni, Comisia Juridică este pregătită pentru un raport.

„Nu cunosc dacă va veni procurorul general interimar în Parlament, dar, dacă va veni, Comisia Juridică se va convoca în ședință și va adopta un raport conform legislației, în măsura în care demersul procurorului general interimar va fi justificat legal și bazat pe probe”, a menționat Litvinenco.

Deputatul consideră că există unii parlamentari despre care s-a vorbit în spațiul public foarte des și în raport cu care există tot probatoriu necesar pentru a se ridica imunitatea și a desfășura urmărirea penală.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Va susține sau nu Parlamentul candidații propuși pentru funcția de judecător la CC
Tagurile:
procurorul general, imunitate parlanentară


Știrile Zilei