11:05 26 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Lilian Carp
© Sputnik / Osmatesco

Lilian Carp, despre votul împotriva lui Flocea și Robu și reacția liderilor blocului ACUM

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
361 0 0

Socialiștii insistă pe semnarea unui acord între PSRM și ACUM, deputații PAS și PPDA însă susțin că sunt mai multe lucruri de rezolvat la acest moment.

Deputatul PAS Lilian Carp a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” la Radio Sputnik Moldova că este dispus să semneze un eventual acord cu PSRM, însă inițial ar trebui să se discute detaliat despre ce se dorește de fapt. "Trebuie să ajungem la consens și să discutăm despre cum vedem reforma în justiție, în domeniul educației, economic și în alte domenii și atunci putem discuta  pas cu pas despre un acord despre cum vedem dezvoltarea Republicii Moldova", spune deputatul.

”Voi vorbi din numele meu, caci despre poziția Blocului ACUM, vor trebui să vorbească liderii acestor partide. Eu consider că trebuie să discutăm inițial despre principiile acestui acord, despre ce se dorește exact, despre conținutul și finalitatea acestor reforme. În cazul în care se dorește semnarea unui acord pur-formal, va fi o greșeală”, spune  Lilian Carp.

Referindu-se la faptul că a votat diferit de colegii săi de formațiune și de bloc, vizavi de anumite subiecte, Lilian Carp susține că nu a fost taxat de colegii de partid și votul său diferit nu ar trebui să fie perceput ca un act de slăbire a alianțe PSRM–ACUM.

”Toată lumea știa de la bun început care este viziunea mea asupra reformării instituțiilor de drept. Concluzia a fost că suntem responsabili fiecare din noi pentru votul pe care îl acordăm. Eu nu vreau să slăbesc alianța, ci vreau să îmi aduc aportul prin viziunile pe care le am pentru a nu exista această politizare a anumitor funcții”, mai spune Lilian Carp.

Amintim că deputatul blocului Acum Lilian Carp nu și-a dat votul pentru actualul director al Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, dar și pentru procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Dumitru Robu a făcut primele declarații în calitate de procuror general interimar
Noul director CNA, numit de Parlament cu 72 de voturi
Tagurile:
Blocul ACUM, Acumulări, PSRM


Știrile Zilei