12:17 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Sergiu Zestrea
© Sputnik / Miroslav Rotari

Pregătiri pentru noul an de studii: Cum alegem cele mai bune rechizite școlare

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
57010

Au mai rămas două săptămâni până la începerea noului an de studii, iar părinții se grăbesc să își pregătească copiii pentru școală.

Ghiozdane, cărți, caiete, penare cu stilouri, creioane și multe alte accesorii necesare trebuie procurate în preajma noului an școlar. La prima vedere, acestea par a fi de calitate, însă unele dintre ele ascund și anumite riscuri întrucât pot conține substanțe toxice sau alergeni care influențează negativ sănătatea copiilor.

Pentru achiziționarea unor produse calitative și siguranța copiilor, inspectorul principal din cadrul Direcției Asigurarea Intereselor Consumatorilor și Siguranță Ocupațională, Sergiu Zestrea, a oferit în studioul Radio Sputnik Moldova câteva sfaturi utile de care trebuie să țină cont părinții atunci când își pregătesc odraslele pentru școală.

În primul rând, Sergiu Zestrea le recomandă  părinților să procure rechizite de la punctele de vânzare în care au încredere și sunt autorizate pentru a desfășura o activitate în comerț. Mai mult, este important ca adulții să solicite bonul de casă pentru a confirma cumpărătura în caz de depistare ulterioară a unor nereguli.

Cele mai multe chimicale se găsesc în carioci, lipici, și în plastilina cu arome sintetice. Acestea pot provoca dureri de cap, amețeli și dificultăți la concentrare. Cât despre caietele de calitate, ele pot fi recunoscute după consistența hârtiei. De asemenea, unele obiecte pot fi utilizate nelimitat, pe când altele trebuie să aibă indicat obligatoriu termenul de valabilitate.

Atunci când achiziționați ghiozdane pentru școală trebuie să țineți cont de câteva aspect importante: optați pentru ghiozdane mai ușoare; analizați materialul din care este confecționat ghiozdanul (trebuie să fie rezistent și impermeabil); alegeți ghiozdane dotate cu benzi reflectorizante.

Mai mult decât atât, în cazul procurării hainelor, ghiozdanelor sau vopselelor, consumatorii sunt în drept să solicite un aviz sanitar care va asigura un minim de credibilitate pentru părinți ca aceste produse sunt sigure.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Pregătirile pentru școală, pe ultima sută de metri: Părinții în goana după rechizite
Tagurile:
școală, rechizite


Știrile Zilei