12:16 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Mihai Popșoi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Anularea legii miliardului – nimic mai mult decât o promisiune electorală? Ce spune Popșoi

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
26520

Componentele actualei guvernări promiteau în campania electorală că unul dintre primele lucruri pe care le vor realiza va fi anularea legii ce pune pe umerii cetățenilor miliardul furat.

Se pare însă că de la promisiuni până la realizarea acestora este o cale lungă și această lozincă ar putea rămâne doar la nivelul de anunț de campanie. Așadar, anularea legii miliardului practic nu este posibilă, întrucât ”cineva trebuie să plătească pentru asta”.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care este deputat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că este mai complicat de a anula această lege, întrucât sunt anumite constrângeri.

”Pentru început se discută opțiunea de a reduce procentul la acea datorie pe care o are Guvernul față de Banca Națională, întrucât e firesc să fie o dobândă mai mică. Cât privește anularea legii, este ceva mai complicat, întrucât cineva oricum trebuie să acopere această gaură, indiferent de situație această gaură nu poate fi lăsată așa. Ideal ar fi fost ca acești bani să fie întorși de către cei care au furat sau din activele lor, însă la cinci ani distanță este mai greu, urmele se șterg. E de responsabilitatea guvernării ca cei care se fac vinovați să răspundă în fața legii. Recunosc că e dificil de a anula această lege, întrucât sunt anumite constrângeri. Eu sper foarte mult că vom reuși să întoarcem cât e posibil, iar cei care se fac de vină să revină în penitenciar”, susține Mihai Popșoi.

Tematic

Filat vrea să ne prostească din nou: Averea fiului său nu este din miliardul furat – Video
Vox kids: Cine a furat miliardul, în opinia copiilor?
Tagurile:
Blocul ACUM, legea miliardului


Știrile Zilei