20:11 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72

Nu e glumă. Carp, despre părăsirea coaliției: Îmi asum deciziile, fără să dau explicații

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
45220

Turbulențe în interiorul alianței. Unii deputați ce fac parte din majoritatea parlamentară sunt nemulțumiți de acțiunile coaliției de guvernare și susțin că lucrurile care se întâmplă în ultima vreme aduc schimbările promise.

Deputatul PAS Lilian Carp nu exclude ieșirea sa din alianță, bloc, partid sau chiar plecarea din politică. În cadrul unui interviu oferit pentru Radio Sputnik Moldova, parlamentarul a declarat că l-au revoltat numirile din ultima perioadă, dar și acțiunile judecătorilor nou numiți de la Curtea Constituțională.  

”Este o declarație pe care eu mi-o asum. În cazul în care noi vom fierbe în această decizie și nu putem să impunem o schimbare, eu îmi voi asuma acțiunile politice pe care le voi întreprinde, fără să mai dau explicații cuiva”, susține Lilian Carp.

Lilian Carp a mai declarat că Moldova a avut o Curte Constituțională compromisă și actuala guvernare era obligată să desemneze la CCM niște judecători imparțiali și integri, însă în condițiile actuale ”despre ce moralitate poate fi vorba”, se întreabă deputatul.

Amintim că deputatul PAS Lilian Carp a declarat în cadrul unei conferințe de presă că va pleca din blocul ACUM, dacă lucrurile nu se schimbă în următoarea perioadă și noul președinte al CCM nu își a da demisia de rând cu cei care au fost aleși în funcții, dar au avut afiliere politică.

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Lilian Carp, despre votul împotriva lui Flocea și Robu și reacția liderilor blocului ACUM
Emisiunea ”Logica Puterii”, cu Tatiana Cebotari. Invitați: Lilian Carp și Vasile Bolea
Tagurile:
noua alianță, alianță, Lilian Carp


Știrile Zilei