12:18 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Ina Bobeică și Rafael Bobeică
© Sputnik / Miroslav Rotari

Zeci de tineri din diverse țări vor participa la un festival inedit în Capitală

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
114 0 0

Festivalul Internațional de muzică "Mărul de Aur" cu mott-oul: "Talentați La Fel", revine cu o nouă ediție.

Festivalul Internațional de muzică "Mărul de Aur" este singurul festival din Moldova, la care participă zeci de tineri cu dizabilități din diverse țări.

Festivalul-concurs are drept scop promovarea muzicii de o anumită valoare artistică, afirmarea și lansarea tinerilor talente, descoperirea și încurajarea tinerilor talente de a se lansa în acest domeniu.

"Acest concurs reprezintă o treaptă de lansare în lumea muzicii pentru tinerii cu dizabilități. Încercăm să-i promovăm pe acești minunați oameni și îi ajutăm să se integreze în societate", a spus Rafael Bobeică, organizatorul și interpretul imnului Festivalului.

În data de 24 august va avea loc prima etapă de preselecție la concurs, iar pe 7 septembrie se va desfășura cea de-a doua etapă de preselecție la care vor participa concurenți cu vârste cuprinse între 4 și 32 de ani.

"Suntem siguri că vom avea parte de mulți participanți talentați din diferite țări. Aceștia vor putea interpreta diverse genuri de muzică precum cea populară, ușoară, clasică și etno. Mai mult, în acest an am inclus o nouă secțiune – cea instrumentală", a precizat directoarea evenimentului Ina Bobeică.

Finala concursului muzical se va desfășura în perioada 4-5 octombrie, la Chișinău. Pe 6 octombrie va avea loc gala renumitului festival, unde câștigătorii vor primi diplome și premii de valoare.

Festivalul Internațional de muzică "Mărul de Aur" a ajuns la cea de-a IX-a ediție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Aur pentru Moldova la un festival prestigios din Slovenia
Tagurile:
tineri, Festival


Știrile Zilei