18:39 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Vladimir Botezatu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Moldovenii apelează mai puțin la tratamentul medicamentos: Iată ce alternativă au găsit

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
239 0 0

Moldovenii înlocuiesc tratamentul medicamentos cu proceduri de kinetoterapie. De ce kinetoterapia a devenit tot mai solicitată în rândul moldovenilor ne-a explicat specialistul în kinetoterapie Vladimir Botezatu.

Kinetoterapia este un domeniu care rezolvă o problemă de sănătate (traumatologie, cardiologie, neurologie, pediatrie, ș.a.) fără medicamente, cu ajutorul exercițiilor fizice și metodelor kinetice. De regulă, moldovenii când aud de kinetoterapie se gândesc involuntar doar la masaj și exerciții, dar lucrurile stau cu totul diferit.

Fiecare mușchi de pe corpul uman are o legătură directă cu un organ intern, iar atunci când mușchiul este slăbit sau imobilizat pot apărea probleme grave de sănătate. De aceste disfuncții se ocupă kinetoterapia.

"Kinetoterapia este ca un "ocean" care cuprinde multe tehnici și metode eficiente ce ne vin în ajutor pentru a îmbunătăți starea de sănătate a pacientului. Kinetoterapia înseamnă terapia prin mișcare sub toate formele ei. Rolul kinetoterapiei este refacerea unor funcții ale aparatului neuro-musculo-scheletal, dar totodată optimizarea nivelului de adaptare a organismului la diverși factori la care este supus", a explicat specialistul în kinetoterapie Vladimir Botezatu.

Totuși, în ultima perioadă, tot mai mulți moldoveni apelează anume la acest tip de tratament.

"Mulți oameni au înțeles că problema lor poate fi tratată nu doar medicamentos, dar cu ajutorul mișcării fizice", a menționat specialistul.

Vladimir Botezatu a ajuns să lucreze cu sportivi de talie înaltă, iar de cinci ani predă cursuri de perfecționare în România. Spune că succesul se datorează muncii sale, iar cea mai mare satisfacție în profesia sa este atunci când pacientul nu mai simte durere și pleacă cu zâmbetul pe buze chiar după prima procedură.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Alimentele minune ce întăresc sistemul imunitar – sfatul unui expert în medicină naturistă
Tagurile:
medicamente, tratament, alternativa


Știrile Zilei