22:10 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64

Reușitele Moldovei: Corul "Cantabile" ne duce faima în întreaga lume

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
154 0 0

Corul "Cantabile" din care fac parte zeci de tinere talentate este renumit grație participării în cadrul numeroaselor festivaluri și concursuri naționale și internaționale. Recent, corul s-a întors din Grecia, acolo unde fetele au evoluat la un prestigios concurs.

Reușitele Moldovei: Corul "Cantabile" ne duce faima în întreaga lume

Coristele au la activ mai multe trofee internaționale cucerite. Acestea au participat la numeroase concursuri din Italia, Polonia, România, Ungaria, ș.a. Dirijorul corului "Cantabile" din Chișinău, Elena Marian, spune că se simte mândră de rezultatele pe care le obțin fetele.

"Mă bucur de fiecare dată de aceste succese. Muncim foarte mult pentru ca să avem rezultate frumoase. Totuși, acestea sunt pe măsura așteptărilor noastre", a menționat Elena Marian.

În același timp, artista spune că vremurile nu sunt deloc ușoare. Tinerii pleacă peste hotare, iar de la câteva mii de coruri în toată țara s-a ajung la puțin peste 100.

"În perioada sovietică în fiecare organizație, școală, sat exista un cor. Era indicație de la conducere. Pentru că acest instrument, așa numitul cor, este unul foarte puternic. Pentru că el adună lumea. În prezent, situația este cu totul alta, din păcate", a subliniat Elena Marian.

În acest an, pe 1 noiembrie, corul "Cantabile" va împlini zece ani de activitate artistică. Cu acest prilej, la Sala cu Orgă din Capitală, va fi organizat un spectacol coral de zile mari la care vor participa sute de tineri talentați. Programul artistic va include piese din muzica academiză, clasică, națională și pop.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Cel mai important eveniment coral din Moldova la cea de-a XI-a ediție
Tagurile:
Sputnik, Moldova


Știrile Zilei