01:27 19 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Andrian Bunduc
© Sputnik / Miroslav Rotari

Nici nu vă imaginați cum sunteți înșelați în piețe și rețelele comerciale din țară

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
182010

În piețele din Capitală, dar și din întreaga țară este o situație alarmantă în privința corectitudinii mijloacelor de măsurare. Iată prin ce metode sunt înșelați consumatorii.

Cântarele și paharele gradate folosite de către comercianți în piețele din Capitală sunt neautorizate și oferă date eronate. Declarația îi aparține șefului Direcție Control Metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea, Andrian Bunduc.

Astfel, la fiecare cumpărătură efectuată în piețe, consumatorii riscă să fie duși de nas. Unele cântare ajung să arate cu peste 30% mai mult decât greutatea reală. În urma mai multor controale efectuate de către inspectorii APCSP, a fost depistat un număr uriaș de abateri. 

"Niciun cântar nu avea certificare metrologică și nu era legalizat. De fapt, nu este vina comerciantului, ci mai mult vina administratorului. Acesta este responsabil să procure mijloace de măsurare calitative și care să corespundă tuturor cerințelor", a precizat Andrian Bunduc.

Specialistul a făcut apel către toți consumatorii să depună imediat plângeri dacă au avut de suferit de pe urma unor asemenea situații.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Furtul de combustibil: Cum puteți demonstra că ați fost înșelat la stațiile de alimentare
Tagurile:
cântar, piețe


Știrile Zilei