12:52 20 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Victor Stepaniuc
© Sputnik / Osmatesco

Politolog: Dezoligarhizarea doar a început, complicii sunt încă în sistem

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
223 0 0

Guvernarea mai are de muncit mult până ca oamenii să înceapă a simți anumite schimbări esențiale, iar dorința de schimbare și voință politică există mai mult doar la nivelul declarațiilor, mai puțin al acțiunilor concrete.

De această părere este politologul și profesorul universitar Victor Stepaniuc și a fost făcută în cadrul emisiunii Logica Puterii de la Radio Sputnik Moldova, făcând referire la acele aproape 100 de zile de mandat a noii guvernări.

”La nivel de declarații, există voință pentru reformarea justiției și alte lucruri, însă lumea s-a săturat să asculte declarații. Poporul nostru, după 28 de ani de independență, de declarații și planuri frumoase, a obosit. Poporul are nevoie de rezultate. 100 de zile e prea puțin timp, este adevărat. Nu e posibil în trei luni să schimbi tot ceea ce s-a făcut în cei 28 de ani. Consider că guvernarea trebuie să lucreze mai activ în următoarea perioadă. Rezultate sunt puține. De aceea, anticipatele la ora actuală nu sunt o soluție bună pentru actuala majoritate parlamentare. Dezoligarhizarea doar a început. Oligarhii nu au acționat de unii singuri, oamenii care i-au ajutate sunt încă în sistem”, susține Victor Stepaniuc.

Menționăm că de la preluarea puterii de către alianța PSRM-ACUM au trecut aproape 100 de zile. De atunci, toții judecătorii CCM și-au dat demisia, de rând cu procurorul general Eduard Harunjen. Modificări au fost operate și la CNA, Bogdan Zumbreanu fiind înlocuit de fostul consilier prezidențial Ruslan Flocea și alții.

Autor: Tatiana Cebotari  

Tematic

Reforma Justiției: Alți stăpâni, aceleași practici – Iată ce spune expertul Ștefan Gligor
Tagurile:
coaliția de guvernare, guvernarea


Știrile Zilei