22:08 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73

Așteptările producătorilor de lapte și produse lactate în urma Forumului Moldo-Rus

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
72 0 0

Astăzi, la Chișinău, a demarat cea de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, care are drept scop stabilirea relațiilor comerciale dintre agenții economici din Moldova și cei din Federația Rusă - producătorii din țara noastră au mari așteptări.

Directorul executiv al asociației Naționale a Producătorilor de Lapte și Produse Lactate, Carolina Linte, susține că Forumul Economic Moldo-Rus este un bun prilej pentru stabilirea contactelor cu agenții economici din Rusia.

”Ne dorim să putem exporta. Să începem cu conservele și să continuăm cu cașcavaluri. Va fi interesant să apară investitori în ferme. Sper eu că va fi creat comitetul tehnic și va fi dezvoltat subiectul ce ține de deschiderea piețe Federației Ruse și a țărilor CSI pentru produsele noastre”, susține Carolina Linte.

Amintit că prima ediție a Forumului Economic Moldo-Rus s-a desfășurat cu succes la Chișinău, în septembrie 2018. La lucrările acestuia au participat peste 700 de reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări. Au fost semnate șapte acorduri de investiții străine directe în economia moldovenească în sumă totală de câteva zeci de milioane de dolari.

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Producătorii de lapte și produse lactate bat alarma: suntem un sector fără piață de export
Tagurile:
lapte, producători, forumul economic moldo-rus


Știrile Zilei