07:45 18 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.42
  • USD17.60
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.73
Igor Grosu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Semnat: Vârsta de pensionare a judecătorilor și militarilor ar putea ajunge la 63 de ani

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
1613555

Autoritățile vor să majoreze vârsta de pensionare a militarilor și judecătorilor: aceștia ar putea să se pensioneze la vârsta de 63 de ani.

Ideea nu este doar un zvon, ci un punct din acordul PSRM-ACUM, care a fost semnat recent de actuala majoritate parlamentară. El se regăsește pe pagina cu numărul opt din acord și sună în felul următor: ”Revizuirea modalității de pensionare a judecătorilor și militarilor și alinierea la sistemul de pensionare național”.

Deputatul PAS Igor Grosu a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că într-adevăr există această chestiune în acord și urmează să fie discutată cu cei vizați, ulterior aprobată în Parlament, însă se va reieși și din sursele financiare pe care le are bugetul național.

”Vom discuta cu toți cei vizați. Vom reieși și din resursele financiare pe care le avem disponibile. Va trebui să ținem cont de multe chestiuni, inclusiv de opinia celor vizați. Nu îmi amintesc a cui exact a fost ideea, însă va trebui să luăm în calcul că unele persoane au intrat în sistem conform unui sistem și ies din sistem diferit”, susține Igor Grosu.

În 2014, s-a adoptat o lege care prevedea ca judecatorii pot sa iasa la pensie la vârsta de 50 de ani, în conditiile în care au o vechime de munca de cel putin 20 de ani, dintre care 12 ani si 6 luni – în functia de judecator.

Tematic

Greceanîi și Ceban au spus când va fi gata PSRM să semneze acordul cu ACUM
Exclusiv Sputnik: Blocul ACUM face dezvăluiri despre acordul care va fi semnat în coaliție


Știrile Zilei