02:56 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Igor Volnițchi
© Sputnik / Miroslav Rotari

De ce Octavian Țîcu are nevoie de Capitală: Două ipoteze avansate de Igor Volnițchi

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
26810

De ce deputatul independent Octavian Țîcu, fost membru al fracțiunii parlamentare PPDA, candidează pentru funcția de primar general al Capitalei? Iată două ipoteze avansate de analistul politic Igor Volnițchi.

Decizia lui Octavian Țîcu de a părăsi fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și de a candida pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău a generat discuții aprinse printre politicieni, analiști politici și susținătorii blocului ACUM. În timp ce unii au catalogat gestul politicianului ca ”o lovitură de cuțit” în spatele lui Andrei Năstase, alții i-au apreciat curajul. Ce l-a determinat pe Octavian Țîcu să râvnească, pe ultima sută de metri, funcția de primar general al municipiului Chișinău?  Și dacă acțiunea este parte a unui spectacol politic, ce scop urmărește politicianul? La aceste întrebări a răspuns, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, analistul politic Igor Volnițchii.

Potrivit lui Igor Volnițchi, în mediul politic se discută despre faptul că Octavian Țâcu planifică să fondeze un nou partid politic unionist împreună cu alți colegi din blocul ACUM.

”Potrivit unei ipoteze, Octavian Țîcu ar urma să devină și lider de partid și își testează acum potențialul. Se spune că, dacă Octavian Țîcu va obține un rezultat bun la alegerile locale din Capitală, ar putea  să i se alăture 2-3 deputați don blocul ACUM și împreună să constituie un nou partid politic, care să ofere o alternativă segmentului unionist, lipsit acum de o ancoră politică. Precizez, aceasta este o informație neverificată”, a explicat Igor Volnițchi.

Igor Volnițchi consideră însă că decizia lui Octavian Țîcu de a candida la funcția de primar general al Capitalei este o consecință a dezamăgirilor politice pe care le-a trăit în ultimii ani.

”A doua explicație, cred, reiese din felul de a fi a domnului Țîcu. Dumnealui a făcut parte din echipa Partidului Liberal (PL), care l-a promovat la funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Apoi s-a dezamăgit de PL și s-a distanțat. Ulterior, a fost în echipa lui Iurie Leancă și a devenit consilier la Ungheni din partea Partidului Popular European. Și iarăși s-a dezamăgit. Prin aceeași stare a trecut și în cadrul blocului ACUM. Probabil Octavian Țîcu face parte dintre acei politicieni romantici care au mari așteptări de la clasa politică, nu acceptă compromisuri și se dezamăgesc rapid”, a menționat Octavian Țîcu.

Octavian Țîcu a părăsit fracțiunea parlamentară PPDA, invocând lipsa de coeziune în cadrul blocului ACUM.

Tematic

Sunt vizați toți funcționarii primăriei: Ce intenționează să facă Victor Chironda
Teodor Cârnaț are ac de cojoc pentru corupția din primăria Chișinău
Ruslan Codreanu nu a fost înregistrat în cursa electorală - Iată de ce
Tagurile:
ipoteze, Capitală


Știrile Zilei